Južnokorejsko izaslanstvo u posjetu Zagrebačkoj županiji

27. 05. 2019.

Zagrebačku županiju posjetilo je južnokorejsko izaslanstvo s ciljem upoznavanja s međusobnim potencijalima, prije svega u gospodarstvu i turizmu, kako bi u budućem vremenu realizirali i određene zajedničke projekte. S gospodarskim potencijalima županije upoznao ih je pročelnik za gospodarstvo Damir Fašaić, a s turističkim destinacijama direktorica TZ Zagrebačke županije Ivana Alilović, koja je naglasila kako se povećava broj južnokorejskih turista u županiji (u 2018., u odnosu na 2017., bilježimo broj dolazaka veći za 113 posto, a noćenja za 103 posto).
Tijekom susreta župan Stjepan Kožić i Ryou Byong-kuk, predsjednik Skupštine južnokorejske regije Chungcheongnam-do, potpisali su izjavu o stvaranju osnove za budući sporazum o suradnji dviju regija.
Gosti iz Republike Koreje u sklopu posjeta obišli su Specijalnu bolnicu Naftalan u Ivanić-Gradu i Seoski turizam Kezele u Šumećanima.

 

Novosti

26. 05. 2020.

Najčešća pitanja i odgovori o uvjetima ulaska u Republiku Hrvatsku

Najčešća pitanja i odgovori o uvjetima ulaska u Republiku Hrvatsku

Ministarstvo unutarnjih poslova na svojoj službenoj web stranici objavilo je sva najčešća pitanja i odgovore o uvjetima ulaska u Republiku Hrvatsku, pod kategorijom UZG COVID na glavnoj izborničkoj traci na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku: https://mup.gov.hr/uzg-covid/286210 Navedena stranica sadrži odgovore na najčešća pitanja o uvjetima ulaska u Republiku Hrvatsku, s obzirom na ograničenja koja su […]

Čitaj dalje →

26. 05. 2020.

Tartufi turopoljskog luga

Zanimljivo je kako se na području turopoljskog luga već izvjesni period pronalaze jedne od najcjenjenijih gljiva, crni tartufi.  Ova činjenica je za našu destinaciju velik potencijal. O tome se i prije pričalo, ali kako navodi Alilović: „ Zagrebačka županija, područje Turopolja daje značajan doprinos kvalitetnijoj gastronomskoj pa tako i turističkoj ponudi, ponajviše ponudi ugostiteljskih objekata, […]

Čitaj dalje →

21. 05. 2020.

HZJZ objavio preporuke za sprječavanje infekcije u ugostiteljskim objektima s terasama i bez njih te u ugostiteljskim objektima u smještajnim kapacitetima

HZJZ objavio preporuke za sprječavanje infekcije u ugostiteljskim objektima s terasama i bez njih te u ugostiteljskim objektima u smještajnim kapacitetima

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je preporuke za sprječavanje infekcije u ugostiteljskim objektima s terasama i bez njih te u ugostiteljskim objektima u smještajnim kapacitetima u okviru postupnog ublažavanja restrikcija vezanih uz COVID-1. Radi sprječavanja širenja infekcije tijekom boravka u ugostiteljskim objektima s terasama i bez njih te u ugostiteljskim objektima u smještajnim kapacitetima […]

Čitaj dalje →

16. 05. 2020.

Turizam i promet: Smjernice Komisije o sigurnom nastavku putovanja i obnovi europskog turizma

Turizam i promet: Smjernice Komisije o sigurnom nastavku putovanja i obnovi europskog turizma

Europska komisija predložila je smjernice za ukidanje ograničenja putovanja u fazama i spašavanje, koliko god je to moguće, turističke sezone. Turizam i promet: Smjernice Komisije o sigurnom nastavku putovanja i obnovi europskog turizma od 2020. nadalje* možete vidjeti ovdje. Detaljnije informacije možete pronaći na službenoj internetskoj stranici Europske unije.      

Čitaj dalje →

16. 05. 2020.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je preporuke za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 tijekom održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je preporuke za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 tijekom održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je preporuke za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 tijekom održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija. Između ostalog, za cijelo vrijeme boravka u prostorima, uključujući dolazak i odlazak, preporučuje se održavanje fizičkog razmaka između osoba (publike, izvođača i osoblja) od 1,5 metra. Razmak od 2 metra preporučuje se između, […]

Čitaj dalje →